Privreda

MMF: Nastavak pregovora o saradnji i programu BiH čim se steknu uslovi

SARAJEVO – Zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) izrazili su spremnost za nastavak pregovora o nastavku saradnje i o programu BiH čim se steknu svi potrebni uslovi, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Spremnost zvaničnika MMF-a iskazana je tokom razgovora sa delegacijom BiH koja prisustvuje proljetnom zasjedanju te međunarodne institucije i Svjetske banke u Vašingtonu.

Loading...

Delegacija BiH, koju predvodi guverner Centralne banke BiH Senad Softić, održala je tokom boravka u Vašingtonu niz sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i Svjetske banke.

Oni su razgovarali sa zamjenikom upravnog direktora MMF-a Taom Žangom, direktorom Odjeljenja za Evropu u MMF-u Polom Tomsenom, potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i region centralne Azije Sirilom Milerom, te šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem.

Na sastanku holandsko-belgijske konstituence, kojoj je prisustvovao Softić, razgovarano je o globalnom ekonomskom kontekstu, mogućnostima i politikama, a predstavljena su i globalna ekonomska predviđanja za ovu godinu.

Softić je održao i nekoliko bilateralnih sastanaka u vezi sa saradnjom Centralne banke i MMF-a kroz program tehničke pomoći.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!