Privreda

Na 10. Sarajevo Business Forum dolazi 50 velikih investitora iz zemalja GCC-a

SARAJEVO – Brojna delegacija od 50 privrednika iz zemalja Zaljevskog vijeća za saradnju (Gulf Cooperation Council – GCC) najavila je dolazak na Sarajevo Business Forum 2019.

U delegaciji će biti rukovodioci nekih od najznačajnijih korporacija iz ovog dijela svijeta. Najavljene korporacije članice su THIQAH – Biznis foruma Islamske razvojne banke (The Islamic Development Bank Group Business Forum). Investitori su izrazili interes za projekte iz oblasti turizma, građevinarstva, industrijskog investiranja, infrastrukture i poljoprivredne proizvodnje, kao i oblasti proizvodnje plastike, metala i boja.

Islamska razvojna banka kao većinski vlasnik i dioničar BBI Banke je osnovala THIQAH Business Forum s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i time stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Radi unapređenja poslovanja i s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, 2018. godine je potpisan Memorandum o razumijevanju Biznis foruma IsDB-a i BBI banke, koji podrazumijeva i promoviranje investicijskih prilika putem Sarajevo Business Foruma, ali i Sarajevo Halal Faira.

Na ovogodišnjem jubilarnom Sarajevo Business Forumu će uime Islamske razvojne banke i njenih članica prisustvovati delegacija s više od 50 velikih investitora iz privatnog sektora, koju će predvoditi Oussama Kaissi, generalni direktor Islamske korporaciju za osiguranje investicija i izvoza (ICIEC). Osim Kaissija, SBF-u će prisustvovati i Mohamed Hedi Mejai, direktor Odjela za investicije IDB Group.

U prisustvu ovako značajnih zvanica i podršku Islamske razvojne banke i THIQAH, SBF 2019. pruža mogućnost domaćim privrednicima da uspostave nove poslovne prilike za suradnju.

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svijetu te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svijetu, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Evropska banka, Svjetska trgovinska organizacija i mnogi drugi, saopšteno je iz BBI banke.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!