Društvo

Lukač: Policajcima dodatna naknada od 10 odsto prosječne plate

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske predviđeno da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Obrazlažući u Narodnoj skupštini ovaj prijedlog zakona koji se danas razmatra po hitnom postupku, Lukač je rekao da su razlozi za donošenje ovog akta, između ostalog, bezbjednosna situacija u Republici, nedostatak policijskih službenika sa srednjom stručnom spremom, te migrantska kriza.

Loading...

On je naveo da su razlozi za donošenje ovog zakonskog akta i okolnosti koje traže maksimalno angažovanje policijskih službenika, te nepostojanje mogućnosti da se veliki broj prekovremenih časova preračuna u slobodne dane ili sate, niti da se za njih isplati naknada.

– Zato je neophodno povećati platu policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom – rekao je Lukač i izrazio nadu da će poslanici podržati ovaj prijedlog zakona.

On je podsjetio da je Vlada Srpske u proteklom periodu radila na jačanju kapaciteta MUP-a kada je riječ o materijalno-tehničkom opremanju kroz nabavku specijalizovane opreme, oružja, vozila i uniforme za pripadnike policije Srpske, izgradnju objekata, te ulaganjem u obuku policijskih službenika.

Lukač je naveo da na osnovu važećeg Zakona o platama zaposlenih u MUP-u plata policijskih službenika sa srednjom stručnom spremom iznosi 833 KM, što je ispod prosjeka plata policijskih službenika u državama regiona i u BiH, a isti je slučaj sa zaposlenim policijskim službenicima sa višom stručnom spremom.

– U navedeni iznos uračunate su naknade za težinu posla, prirodu posla i posebne uslove rada, kao i naknada za topli obrok i regres – istakao je Lukač.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!