Svijet

Otvara se najljepši aerodrom na svijetu FOTO

Džuel Čangi je aerodrom u Singapuru koji će svečano biti otvoren sljedeće nedelje, a u okviru njega biće i najveći vodopad u zatvorenom prostoru na svijetu. 

Više botanička bašta i oaza prirode nego aerodrom, predstavlja svojevrsni petospratni kompleks sa staklenikom, prodavnicama i parkovima.

Loading...

Arhitektonski biro Safdi arhitekts predvodio je tim arhitekata i dizajnera koji je radio na njegovom projektovanju. Zgrada je napravljena od stakla, a povezana je sa sistemom gradskog prevoza i direktno sa terminalima putem pješačkih mostova, što predstavlja turističku atrakciju samo po sebi.

Na sve to, u okviru njega nalazi se i Rejn vorteks – 40 metara dugačak vodopad kroz koji protiče oko 10 hiljada galona vode u minuti. Voda se tokom kišne sezone skuplja putem sistema centralnog otvora zgrade. U okviru aerodroma nalazi se i nekoliko manjih vodopada i kanjona.Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!