Region

Bio heroj Hrvatske, a sada otpušten: Profesor 17 godina predavao s lažnom diplomom

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otkriven je novi slučaj lažne diplome, 11. po redu.

Riječ je o profesoru koji je 17 godina predavao u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj. Navodno je imao krivotvorenu diplomu latinskog jezika i istorije sa fakulteta u Gracu, piše “Bjelovar live”.

Loading...

Vojislav Kranželić, direktor Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru, nakon odluke školskog odbora, uručen otkaz. Isto je učinila i Medicinska škola, potvrdila je direktor Biljana Balenović.

U Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela krivičnu prijavu zbog krivičnog djela krivotvorenja isprave.

U Ministarstvu obrazovanja Hrvatske kažu kako je u toku provjera informacija s nadležnim institucijama te da će izaći u javnost kad dobiju sve podatke.

Podsjetimo, ministarka znanosti i obrazovanja Hrvatske Blaženka Divjak naložila je provjere diploma u osnovnim i srednjim školama nakon slučaja državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Istog bjelovarskog profesora 2011. godine cijela Hrvatska je slavila kao heroja jer je svog učenika spasio od napada grupe dječaka.

“Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari, koji su prekinuli brutalni napad”, govorio je profesor 2011. godine.

Mladići su mu i dalje prijetili batinama, pa je intervenisala policija i odvela nasilnike.

“Bilo je kolega koji su mi rekli da sam se trebao praviti da ništa ne vidim i ne miješati se u dječji sukob. No tada bi 15-godišnjaka okrutno pretukli i ja jednostavno nisam mogao ostati po strani”, zaključio je.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!