Politika

Nešić sa komandantom NATO štaba u Sarajevu

Ključni spoljnopolitički cilj BiH članstvo u EU

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić razgovarao je danas s komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Pamelom MekGaha o saradnji i jačanju kapaciteta za odgovor na bezbjednosne izazove.

Fokus je bio na podršci BiH u poboljšanju sposobnosti službi zaštite i spašavanja na svim nivoima vlasti za upravljanja krizama, obuke, te proširenju NICS sistema za komunikaciju i koordinaciju službi zaštite i spašavanja u vanrednim situacijama.

– Јedna od takvih vježbi održat će se iduće sedmice na kojoj će civilnim zaštitama na lokalnim nivou biti predstavljen način rada NICS sistema i na terenu provjeriti način rukovođenja akcijama spašavanja. Ovaj sistem olakšava rad spasilaca u slučaju nesreća i potraga za unesrećenim licima – saopšteno je iz ministarstva bezbjednosti.

Nešić je istakao da je ključni spoljnopolitički cilj BiH članstvo u EU i da Ministarstvo bezbjednosti u tom segmentu daje izuzetan doprinos kroz uspostavljanje saradnje sa evropskim bezbjednosnim agencijama te unaprjeđenju bezbjednosti u BiH i regionalne stabilnosti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!