Društvo

Dvoje svjedoka u istrazi o ubistvu Davida Dragičevića zatražilo policijsku zaštitu

Dvoje svjedoka u istrazi o ubistvu Davida Dragičevića (21), iz straha za svoju bezbjednost, zatražilo je policijsku zaštitu.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o svjedocima čija se imena pominju u naredbi o provođenju istrage, a prema saznanjima uskoro bi trebali i dobiti policijsku zaštitu. Tužilac Dalibor Vrećo je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da obezbijede pomenute svjedoke.

-Nakon što je na društvenim mrežama i medijima objavljena Naredba o sprovođenu istrage za ubistvo Dragičevića, pojavila su se i imena dva svjedoka. Ovi svjedoci su u međuvremenu pozvali tužioca i kazali mu da strahuju za svoju bezbjednost – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, ovi svjedoci su na društvenim mrežama pročitali brojne poruke koje su upućene njima, te ih je to uzemirilo i prepalo, pa se boje za svoju bezbjednost. Ove svjedoke pregledao je i psiholog i utvrdio da je strah kod njih realan i opravdan.

-To je posljedica objavljivanja njihovog identiteta u medijima i društvenim mrežama. Te poruke su dodalno pojačale njihov strah, pa je i psiholog smatrao da im treba zaštita – istakao jesagovornik.

Podsjetimo, David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je nakon šest dana u rijeci Crkvena. Iz policije je poslije toga rečeno da je najvjerovatnije riječ o zadesnoj smrti, što porodica i prijatelji nisu prihvatili. Poslije ove konferencije počeli su protesti u centru Banjaluke koji traju duže od 100 dana, a tužilaštvo je nedavno ovaj slučaj okarakterisalo kao ubistvo. U njihovoj naredbi o sprovođenju istrage su naveli da su Davida u Ulici Velibora Janjetovića Janje napale tri osobe, a da je on bježeći od njih upao u rijeku, ili su ga oni gurnuli.

 

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!