Magazin

Žene i muškarci nisu uzbuđeni u isto vrijeme

U vezi ste i čini vam se da imate puno manje seksa nego što želite. Možda je problem samo u sinhronizaciji – doslovno. Prema istraživanju koje je provela kompanija za seksulane igračke Lovehoney muškarci i žene su uzbuđeni u različito vrijeme. Muškarci najčešće žude za seksom u jutarnjim satima, a žene su puno uzbuđenije noću.

Istraživanje je obuhvatilo 2.300 odraslih osoba i otkrilo da gotovo 70 odsto žena ima velika neslaganja s partnerom oko toga kada bi trebali voditi ljubav. Muškarci su izjavili da dan vole započeti sa seksom između 6 i 9 sati, dok žene puno više vole uživati u ljubavi između 23 i 2 sata iza ponoći.

Loading...

Naime, muškarci su bili najuzbuđeniji u 7:54 ujutro, dok su žene u 23:21.

Kako to utiče na seksualni život?

Naravno da ljudi nisu stalno fokusirani na sat, ali ovdje se radi o hormonima. A žene i muškarci su drugačije podložni hormonima. Nivo testosterona kod muškaraca je veća ujutro, kod žene se povećava tokom dana i želja za seksom više je određena menstrualnim ciklusom, posebno je povećana tokom ovulacije.

Kako naglašava ginekologinja Alison Hil iz bolnice Good Samaritan Hospital u Los Anđelesu ovo ne mora biti presudno za vaš seksualni život.

“Trenutno mislimo da je ženski libido jako komplikovan, ali većina tih stvari je psihološka. Obično nema puno veze sa ženinim partnerom. Radi se o tome kako se žena osjeća i njenoj seksualnosti”, kaže Hll za Health.

Dakle ako se osjećate samopouzdano i seksipilno, bićete otvoreniji za seks i vjerovatno imati veće šanse za orgazam, bez obzira koliko je sati.

“Odbacivanje krivice oko toga koliko želite odnosno ne želite seks je ključ za dobar seks”, kaže Stefani Buler, autorka knjige “What Every Menatal Health Prossional Needs to Know about Sex”.

“Ženina želja može psihološka ili fizička (ili kombinacija svega) i može se mijenjati zavisno od toga što se događa u njenom životu”, kaže dalje te dodaje da je u redu reći “ne” ako se ne osjeća spremno za seks.

Buler dodaje da mnoge žene žele bliskost sa svojim partnerom i jednostavno žele više seksa.

“Žene često ne osjećaju želju dok ne započnu s predigrom. Ako je ovo slučaj, nemojte se brinuti, samo uživajte u onome što osjećate. Iako to znači 7:54 ujutro”, dalje dodaje.

(životistil.rtl.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!