Društvo

FBiH: Vanredna sjednica zbog najave formiranja rezervnog sastava policije Srpske

Vanredna sjednica Komisije Parlamenta Federacije BiH za bezbjednost zakazana je za utorak, 23. aprila, u Sarajevu povodom najave Republike Srpske da će formirati rezervni sastav policije.

Sjednicu je sazvao predsjednik Komisije za bezbjednost Damir Mašić, a na dnevnom redu je tačka “Mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti bezbjednosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske”.

Loading...

Mašić je ovaj poziv, osim članovima Komisije, uputio i predsjedavajućem i potpredsjedavajućim Predstavničkog doma federalnog parlamenta, federalnom premijeru, federalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova, Federalnoj upravi policije, te visokom predstavniku u BiH.

Na ovoj sjednici trebalo bi da bude donesena odluka da FBiH započne proceduru formiranja rezervnog sastava federalne policije, i to kao odgovor na najave vlasti iz Republike Srpske, saznaje portal Kliks.

Članovima parlamentarne komisije obratiće se, kako se navodi, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara /SDA/ i vršilac dužnosti direktora FUP-a Ensad Korman.

SDA je naložila svojim funkcionerima, pa tako i Čampari, da pokrenu inicijativu za popunjavanje i opremanje aktivnog sastava policije u FBiH i kantonima, a istovremeno i da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!