Politika

CIK u Foči odobrio novo brojanje glasova

FOČA – Opštinska izborna komisija (OIK) u Foči, nakon što je dobila odobrenje od Centralne izborne komisije (CIK) BiH, otvoriće danas 22 vreće sa listićima i ponovo prebrojati oko 3.000 glasova.

OIK je tražio odobrenje da ponovo prebroji glasove sa biračkih mjesta na kojima se nisu slagali brojevi važećih i nevažećih listića, kao i zbog nelogičnosti da u više slučajeva kandidat ima više glasova nego politička opcija kojoj pripada.

Loading...

Predsjednik Opštinske izborne komisije Branimir Radović potvrdio je Srni da će se brojati glasovi za srpskog člana Predsjedništva BiH sa tri mjesta, za parlament BiH i za predsjednika Srpske sa po četiri biračka mjesta, te za parlament Srpske sa 11 biračkih mjesta.

Rezultati glasanja sa ovih mjesta trebalo bi da budu poznati najkasnije danas do 20.00 časova.

OIK je od CIK-a BiH tražio odobrenje za otvaranje i novo prebrojavanje 23 vreće, a CIK je odobrio otvaranje 22 vreće, a za 23. sa biračkog mjesta u Miljevini smatrao je da nema potrebe za novim brojanjem.

U opštini Foča na izbore je izašlo 64 odsto birača, odnosno 10.815 od 17.076 građana sa pravom glasa.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!