Politika

OHR za Vijesti.ba: Nejasan razlog za rezervni sastav policije RS

Razlog za postojanje rezervnog sastava policije nam je nejasan, kažu iz OHR-a za Vijesti.ba.

Usvajanje nacrta izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS, koji podrazumijeva uspostavljanje rezervnog sastava policije komentarisao je za Vijesti.ba Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH.

”Razlog za postojanje rezervnog sastava policije nam je nejasan. Međutim, budući da je parlamentarna procedura još u toku, pozivamo zvaničnike RS da nacrt izmjena i dopuna pravovremeno upute u širu raspravu među domaćim i međunarodnim akterima, te podsjećamo da uspostava rezervnog sastava mora odgovarati potrebama koje spadaju unutar nadležnosti RS”, kazali su iz OHR-a za Vijesti.ba.

OHR poziva Narodnu skupštinu RS da na ove primjedbe, kao i na zabrinutost koju su izrazili određeni politički subjekti i akteri civilnog društva, odgovori transparentno, te istovremeno osigura da predložene izmjene i dopune potpuno ispunjavanju međunarodne standarde i Opšti okvirni sporazum za mir.

(Vijesti.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!