Svijet

Rusija: Velika Albanija je otvorena politika Tirane

Rusko ministarstvo inostranih poslova saopštava da ne može da ignoriše “niz koraka koje preduzima aktuelno albansko rukovodstvo, u vezi sa konsolidacijom albanskog faktora u sklopu regionalne politike Tirane”.

U saopštenju se navodi da je premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za Vizion Plus izjavio da je Kosovo za njega “dio Albanije”, a da “ujedinjenje Albanije i Kosova nije plan B, nego plan A”.

Loading...

Realizaciju tog plana, albanski premijer povezao je sa unutrašnjopolitičkom i spoljnopolitičkom debatom oko moguće korekcije granice srpske pokrajine.

Nažalost, zapadni pokrovitelji Tirane se i dalje pretvaraju da ne primjećuju težnje ka velikoj Albaniji, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je ukazalo na to da se intenziviraju napori da se integrišu oblasti naseljene Albancima na Balkanu.

“Naglašavamo da takva politika ne samo da otežava dijalog Beograda i Prištine, nego i podriva atmosferu povjerenja u cijelom balkanskom regionu”, ukazuje se u saopštenju.

“Pozivamo zapadne partnere Albanije da konačno odgovore na očigledne težnje Albanaca u Tirani i, umjesto da grade sporne strukture na lokalnom nivou, da osiguraju da Priština ispuni svoje obaveze za stvaranje Zajednica srpskih opština”, navodi se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!