Banjaluka

Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji o turizmu

Turizam predstavlja veliku razvojnu šansu za Banja Luku, sa naglaskom na konferencijski, adrenalinski i festivalski turizam, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Otvarajući Međunarodnu konferenciju turizma „Banja Luka 2019“, koja je okupila oko 200 učesnika iz raznih zemalja, Radojičić je poručio da turizam, generalno, predstavlja veliku perspektivu za Banju Luku i da se u ovom sektoru nalazi velika rezerva za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje prihoda u raznim oblastima.

Loading...

– Upravo ovog vikenda koji je pred nama, tokom kojeg imamo niz različitih događaja, možda na najbolji način pokazujemo šta bi sve trebalo da se sklopi kako bismo u Banjoj Luci imali dobru turističku ponudu. Festivali, međunarodnui sportski događaji, konferencije, sajmovi, to je sve ono što povećava vidljivost Banje Luke, a samim tim i dolaske u naš grad. Ako povećamo broj dolazaka i broj noćenja, svakako ćemo otvoriti i nova radna mjesta te povećati prihode. Veliki značaj ima i saobraćajna infrastruktura i povezanost, te povećanje hotelskih kapaciteta – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić, rekao je da je  kkcenat konferencije stavljen na receptivni turizam, destinacijski menadžment i turističku povezanost i saobraćajnu infrastrukturu.

– Od konferencije možemo da izvučemo dosta pozitivnih stvari, jer ćemo razmijeniti iskustva sa 200 učesnika iz različitih zemalja. Drugog dana, u subotu, gostima ćemo pokazati našu turističku ponudu, a naš cilj je da u svoje matične zemlje odu sa tom ponudom i da je uvrste u turističke aranžmane. Predviđene su vožnje raftingom, dajak čamcem, turistički izleti i brdski biciklizam – rekao je Stanić.

Direktorica Turističke organizacije Banja Luka Irena Radojević, naglasila je da  je receptivni turizam nešto što bi moglo da pomogne Banjoj Luci da bude na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi, ali ne samo to već i turistička infrastruktura, pri čemu treba istaći avio povezivanje našeg grada sa evropskim odredištima.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!