Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Sestre Katarina i Anica Popović: Na terenu se ne poznajemo

Odbojkaška sezona došla je do završnice, a za krunu u ženskoj konkurenciji u bh. klasiku boriće se ekipe Bimal Jedinstva i Gacka. Ovogodišnje finale, koje se igra na dvije pobjede (u slučaju majstorice Brčanke imaju prednost domaćeg terena), biće posebno za sestre Katarinu (25) i Anicu Popović (19), koje će se naći na suprotnim stranama.

Novi okršaj najvećih rivalki s nestrpljenjem i velikim očekivanjima pratiće se u porodici Popović. Do prošle sezone sjajne gačanske odbojkašice nastupale su zajedno, da bi onda iskusnija i mnogo poznatija Katarina odlučila da karijeru nastavi u “brčanskim princezama”. Sudbina je htjela da se nakon nekoliko finala sa Gackom za svoju prvu titulu prvaka bori protiv matičnog kluba, ali i rođene sestre.

“Čudno je kad igramo jedna protiv druge, ali na terenu se ne poznajemo. Već smo igrale jedna protiv druge, pa je u kući često zezanje na račun pobjednika. Ali, pustim da mama i brat navijaju za nju, to joj je dovoljno”, kaže kroz smiješak nekadašnja vedeta Gačanki, a danas važan kotač u ekipi Bimal Jedinstva.

Zanimljivo je da se Katarina počela baviti odbojkom kada je Anica rođena (2000). Prošla je sve kategorije i sve do ove sezone bila član najuspješnije generacije tog kluba, da bi u ljeto prošle godine potpisala za višestruke prvakinje BiH s kojima je već osvojila Kup BiH (ima osvojen Kup i sa Gackom). 

“Odlučila sam se za nove izazove, prešla sam u Jedinstvo. Na svakoj utakmici se mora dati sve od sebe da bi se odbranili svi trofeji. Anica je krenula da trenira odbojku vjerovatno zbog mene. Kako je dolazila na utakmice, tako je i zavoljela”, ističe dugogodišnja reprezentativka BiH.

Gledajući tradiciju i trenutni roster Brčanke slove za favoritkinje, iako se u duelima ovih ekipa teško može predvidjeti rezultat. Gačanke su u finišu sezone podigle formu i pokazale da su uz Brčanke najkvalitetniji tim u bh. ligi.

“Drago mi je što je u finalu moj bivši klub, mislim da to zaslužuju. Ipak, mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo prvu poziciju na tabeli. Vjerujemo u sebe, dobro treniramo i ako izađemo na teren i pokažemo svoju igru, mislim da neće biti problema”, optimistično je najavila prvotimka bh. šampiona.

Anica, kojoj je trenutno prioritet školovanje, nada se dobroj utakmici.

“Presrećne smo što smo izborile plasman u finale u kojem je sve moguće. Plasmanom ovih ekipa u završnicu nastavljena je tradicija, samo što ću ovaj put stajati nasuprot sestre. Malo je i čudno, ali smo igrale već nekoliko utakmica, pa smo navikle. Navijam za dobru odbojku, medalje su svakako kod mame u kući, pa se možemo i mijenjati”, rekla je Anica.

Finalna serija plej-ofa za prvaka BiH počinje u subotu, u Gacku, u 18.30.

Kakanj i Mladost otvaraju seriju

Finalna serija plej-ofa za odbojkaše startuje u subotu. Za titulu prvaka boriće se ekipe Mladosti, koja brani naslov, i Kakanj 78, što će biti repriza finala Kupa BiH. Domaćini prvog susreta biće Kakanjci, koji su regularni dio sezone završili na drugom mjestu. Igra se na dvije pobjede, a u slučaju majstorice domaćini će biti Brčaci koji će ove sezone pokušati da osvoje šestu uzastopnu titulu. Utakmica u Kaknju počinje u 19 sati.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button