Nauka i tehnologija

Na prodaju skelet bebe tiranosaurusa

​Fosili dinosaurusa oduvijek su se smatrali pravim blagom i čuvani su u nekoliko muzeja širom svijeta.

Dragocijeni ostaci se rijetko kada stavljaju na prodaju, a upravo zbog toga je listing skeletal bebe T-reksa na eBay sajtu prouzrokovao svojevrsnu kontroverzu. Aukcija koja u vrijeme pisanja ovog članka i dalje traje, tvrdi da u svojoj ponudi ima vjerovatno jedini skelet mladunčeta tiranosaurusa reksa, koji je ikada otkriven, sa cijenom od 2.95 miliona dolara. Ipak, ako ste pomislili da je cijena kontroverzni dio priče, varate se.

Loading...

Nekoliko paleontologa je otvoreno osudio nuđenje naučno vrijednih primjeraka na prodaju. Šezdeset osam miliona godina star skeleton, nazvan Sin Samsona, po prvi put je otkriven 2013.godine, na privatnom posjedu u Montani od strane Alana Ditriha. On je potom pozajmljen KU Prirodnjačkom muzeju, gdje je ostao više od godinu dana, da bi na kraju bio sklonjen i vraćen originalnom vlasniku. 

Sa ciljem bojkotovanja prodaje, Društvo Paleontologije Kičmenjaka je u otvorenom pismu reklo: “Samo izlivi i druge replike fosila kičmenjaka bi trebal oda budu predmet trgovine, a ne sami fosili. Naučno značajni fosili, poput mladunčeta tiranosaurusa, su tragovi našeg prirodnog nasljeđa i zaslužuju da budu čuvani u javnim institucijama.”

Tomas Kar, paleontolog, tvrdi da niko neće biti zainteresovan za kupovinu ovog skeleta, jer je cijena apsurdna prema njegovom mišljenju. Moraćemo da sačekamo kraj aukcije, kako bismo vidjeli da li je on u pravu.

(Luxlife)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!