Politika

Planinčević: Kovačević da pročita aneks jedan Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA – Potpredsjednik SDS-a Nade Planinčević izjavio je da, sve dok je Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma na snazi, priča SNSD-a o vojnoj neutralnosti je, kako kaže, manipulacija građanima Republike Srpske.

On smatra da bi portparol SNSD-a Radovan Kovačević, prije nego što neargumentovano dezavuiše javnost i podvaljuje neistine SDS-u, trebalo da pročita Aneks jedan Dejtonskog mirovnog sporazuma koji definiše prisustvo snaga međunarodnih vojnih trupa u BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Loading...

Planinčević je pozvao Kovačevića da, ako smatra da je Republika Srpska vojno neutralni, urgira da pripadnici međunarodnih vojnih snaga bez obzira iz koje države dolaze a koji prolaze teritorijom Republike Srpske budu uhapšeni.

“Razumljiva je nervoza u SNSD-ovim redovima jer im je propao plan da na mala vrata, odlukom ministra odbrane koje su već namijenili za predstavnika SDA, prihvate Nacionalni godišnji plan i time ubrzaju put BiH ka članstvu u NATO zarad par fotelja u Savjetu ministara”, mišljenja je Planinčević.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!