Privreda

Nijemci investiraju u Bosansku Krupu

BOSANSKA KRUPA – Poznata njemačka firma “Ringspann”, koja se bavi proizvodnjom pogonskih komponenti i dijelova za motore, kupila je zemljište na lokalitetu industrijske zone Pilana u Bosanskoj Krupi s ciljem izgradnje i otvaranja novog proizvodnog pogona.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su danas predstavnik ove kompanije Elvis Nuhanović i Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa.

Loading...

Prije nekoliko mjeseci, njemački investitor je iznajmio halu u ovoj industrijskoj zoni, gdje je pokrenuta proizvodnja dijelova za električne bicikle, čiji je najveći kupac poznata kompanija “Bosch”. U narednom periodu njihov cilj je izgradnja vlastitih kapaciteta i proširenje obima proizvodnje.

“Trenutno zapošljavamo 22 radnika, a do kraja godine planiramo imati 30 s tim da ćemo iduće godine početi s izgradnjom vlastitih objekata nakon čega će se svakako širiti radna snaga, samim tim proizvodnja i izvoz”, kaže Nuhanović.

Prema njegovim riječima, tokom ove godine planiraju uložiti 750.000 eura u pokretanje proizvodnje, dok bi u 2020. godini investirali oko milion eura.

Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović istakao je kako je primarni cilj lokalnih vlasti otvaranje novih radnih mjesta.

“Ono što smo u posljednje vrijeme radili kada je u pitanju privreda nije uzalud. Sve se odvijalo vrlo brzo i efikasno. Dobili smo saznanja da se vlasnici “Ringspanna” raspituju o mogućnostima investiranja u Bosanskoj Krupi. Stupili smo u kontakt s njima, upriličili sastanak na kojem smo predočili čime raspolažemo i šta nudimo i na licu mjesta dobili pozitivan odgovor”, istakao je Halitović.

Inače, pomenuta njemačka kompanija ima tradiciju dugu 70 godina, te uspješnu saradnju s brojnim poznatim svjetskim kompanijama kao što su “Rolls-Royce”, BMW ili “Siemens”, a posjeduju proizvodne pogone u Njemačkoj, SAD, Kini i Južnoj Africi.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!