Hronika

Potvrđena optužnica: Snaju usmrtio nakon svađe, preminula na mjestu

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je danas optužnicu protiv Neđeljka Popadića (67) iz mjesta Sitneši kod Srpca kojom ga tereti za ubistvo njegove snaje Ilijane Popadić.

Optužnicom mu je na teret stavljeno da je 31. marta ove godine, oko 19.35 , u porodičnoj kući u Sitnešima, nakon kraće svađe, upotrebom vatrenog oružja – pištolja, lišio života oštećenu, piše Faktor.

Kako je navedeno u optužnici, nakon što se povađao sa snajom, Popadić je otišao na drugi sprat kuće, odakle je uzeo svoj pištolj marke “ČZ M-83 Browning”. Zatim je ponovo sišao na prvi sprat, gdje je, u namjeri da je ubije, u snaju ispalio četiri metka, koji su je pogodili u stomak, kičmu, lijevu ruku i glavu.

Za nesrećnu ženu smrtonosna je bila povreda glave. U optužnici se navodi da je metak oštećenu pogodio u tjeme, uslijed čega je došlo do razaranja mozga, te je Ilijana podlegla na mjestu.

Neposredno nakon ubistva, iz nezvaničnih izvora moglo se čuti da je svađa izbila zbog neriješenih imovinskih odnosa, a Popadić je navodno ranije tog dana prijetio snaji koja je planirala da ga prijavi policiji, ali je od toga odustala.

U večernjim satima došlo je do svađe Neđeljka sa unukom Brigitom. Ona je o tome telefonom obavijestila oca, koji boravi u inostranstvu na radu, a koji je zatim pozvao suprugu Ilijanu da riješi problem. Ona se ubrzo vratila kući gdje je nastala žučna rasprava tokom koje je Neđeljko potegao pištolj i ispalio u snahu nekoliko hitaca. Iako su odmah komšije priskočile u pomoć i unijele je u auto kako bi je odvele u Hitnu pomoć, nije joj bilo spasa.

Optuženi Neđeljko Popadić sa suprugom Branom živi u Njemačkoj gdje je proveo radni vijek i zaradio penziju, a u zavičaj je nedavno došao kako bi posjetio porodicu i obavio kućne radove.

Ilijana je živjela sama sa djecom, a njen suprug Drago je povremeno dolazio da ih obiđe, baš kao i njegovi roditelji.

Komšije su ispričale da su djelovali kao skladna porodica, a šta se Neđeljku desilo u glavi da snahi na tako brutalan način oduzme život, to niko ne zna.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!