Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Posebna sjednica NSRS: Poslanici glasaju o izvještaju Anketnog odbora o slučaju stradanja Davida Dragičevića

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas izjašnjavanjem o apsolviranim tačkama tokom dvodnevnog rada.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović rekao je da tokom rasprave u parlamentu nije izrečen nijedan argument kojim bi bio osporen izvještaj tog odbora.

Predstavnici vlasti tvrdili su tokom rasprave da je rad Anketnog odbora zloupotrijebljen i da su zaključci politički.

U jučerašnjem dijelu zasjedanja poslanici su razmotrili izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu, te izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu.

Razmotreni su i izvještaj Ombudsmana za djecu za 2017. godinu, izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. godinu i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini.

Sjednica će biti nastavljena u 10 časova, a po njenom okončanju biće održana

posebna sjednica na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP-u.

Biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa Republike Srpske, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca.

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i o krivičnom postupku Republike Srpske.

Na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon redovne na zahtjev Vlade Srpske, među 18 tačaka dnevnog reda biće razmatran i prijedlog zakona o kulturi.

Biće raspravljano i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o opštem upravnom postupku, o matičnim knjigama, o izvršnom postupku, o sudskim taksama, o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Posebna sjednica Narodne skupštine trajaće u produženom radnom vremenu i, ako ne bude završena u predviđenom vremenu, biće nastavljena u ponedjeljak, 9. jula.

 

(srpskainfo)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button