Banjaluka

Kružni tok kod „Sirana“ do 20. juna

Radovi na izgradnji kružnog toka kod restorana „Sirano“ na Laušu, napreduju predviđenom dinamikom, a radovi bi trebali biti okončani do 20. juna, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da će uskoro biti formiran i improvizovani, privremeni, kružni tok kako bi se nastavili radovi bez obustave saobraćaja.

Loading...

-Po trenutnoj dinamici, ova kružna raskrsnica trebala bi biti gotova do 20. juna, kada je, po ugovoru sa izvođačem, i rok za završetak radova. Prema nekim naznakama, moguće je da radovi budu završeni i prije ovog roka – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako ističe, saobraćaj se, zbog izvođenja radova, odvija usporeno ali nema zastoja i velikih gužvi, od čega se prvobitno strahovalo s obzirom na izuzetno gust saobraćaj u ovom dijelu grada.

-Za sada nema potrebe za potpunom obustavom saobraćaja. A, ukoliko to bude potrebno, od izvođača ćemo tražiti da to bude u što kraćim intervalima kako ne bi dolazilo do zagušenja u saobraćaju – naglašava on.

Izgradnja ovog kružnog toka, od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada, izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada. Projekat, vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Pored bržeg saobraćaja, mještani Lauša bi uskoro trebali dobiti i novi prostor za društvene sadržaje. U toku je, naime, gradnja zajedničkog objekta policijske stanice i mjesne zajednice Lauš, u okviru koje će biti izgrađena i velika sala za društvene sadržaje.

Uz ove projekte, na Laušu će u dogledno vrijeme biti otvorena još dva velika gradilišta – nova saobraćajnica između Paprikovca i Lauša (preko voćnjaka nekadašnje „Ekonomije“) i sportska dvorana uz školu „Sveti Sava“.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!