Politika

Vukanović osuđen zbog klevete vladike Grigorija i sveštenika

TREBINJE – Okružni sud u Trebinju presudio je da je Nebojša Vukanović iz Trebinja oklevetao sveštenike Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, nekadašnjeg episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i paroha Stevana Kovačevića iz Dubrovnika iznošenjem neistina u tekstovima koje je objavio na svom blogu.

Okružni sud je utvrdio da je Vukanović zloupotrijebio pravo na slobodno izražavanje predviđeno Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda jer je svjesno iznio i prenio neistine u tri teksta koja je objavio na svom blogu, navode iz ovog suda.

Vukanović je u tekstovima oklevetao sveštenike i vladiku Grigorija, navodeći da su sveštenici manastira Tvrdoš prisustvovali misi ubijenim ustašama na otoku Daksa kod Dubrovnika i da se dubrovački paroh i sveštenik manastira Tvrdoš molio za pokoj duše ustašama. Vukanović je vladiku Grigorija oklevetao nazivajući ga hercegovačkim biskupom i tvrdeći da obmanjuje, dijeli i pljačka svoj narod i vjernike, dodali su u Sudu.

Okružni sud je obavezao Vukanovića da sa bloga ukloni sporne tekstove i da episkopu Grigoriju i Stevanu Kovačeviću na ime satisfakcije za pretrpljenu duševnu bol isplati po 2.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom.

Vukanović je poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Avaz.ba)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!