Region

Objavljena prognoza za ljeto: Nekome paklene vrućine, nekome potop

U najnovijem izvještaju koji je objavila IBM kompanija “Veder kompani”, a prenio Rojters, ovo ljeto biće za veći dio Evrope toplije, ali i vlažnije od prosječnog.

Količina padavina pogotovo u junu i julu biće iznad prosječnih vrijednosti, navodi se dalje u izvještaju.

“Iako postoje značajna odstupanja u okviru modela praćenja klimatskih kretanja, većina ukazuje na to da će ovog ljeta najviše biti rasprostranjena vrelina, a pogotovo u centralnim i istočnim dijelovima Evrope”, stoji u izvještaju “Veder kompani”.

Istovremeno, u izvještaju je redukovana ranija prognoza za maj, tako da će prema najnovijim podacima ovaj mjesec biti hladniji od prosječnih vrijednosti. Tako će maj u Britaniji i južnim dijelovima Skandinavije biti topliji i suvlji, a slično se očekuje i u Njemačkoj. Međutim, obrnuta je situacija u jugoistočnim dijelovima Evrope gdje se očekuje znatno više padavina od prosjeka i niže temperature.

Kada je riječ o junu, u Britaniji i Skandinaviji očekuje se pak hladnije vrijeme od prosječnih vrijednosti za to doba godine, s dosta padavina. Njemci se mogu nadati toplijem junu ako su na jugu, ali ako su na sjeveru biće im hladnije nego inače. Kada je riječ o jugoistoku Evrope, očekuje se da jun bude topliji, ali i vlažniji od prosjeka.

Slična predviđanja su i za jul. S tim da prognoza za više padavina ostaje za Njemačku i dijelove Britanije i Skandinavije. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!