Sport

Ruskim fudbalerima prijeti pozamašna zatvorska kazna

Rusko tužilaštvo je pokrenulo postupak u kojem se zahtjeva kazna zatvora za ruske fudbalere Pavela Mamaeva i Aleksandera Kokorina.

To je saznala agencija Interfaks, koja je navela da se Mamaev i Kokorin trenutno nalaze u Moskvi gdje ih očekuje suđenje.

Loading...

Njih dvojica su na suđenju jer su, prema optužnici, napali dva vladina zvaničnika oktobra 2018. godine, a iste večeri prebili jednog šofera koji je sjedio u parkiranim kolima.

Šofer koji je napadnut od strane njih dvojice bio je hospitalizovan, dok su za napad na vladine zvaničnike uhvaćeni sigurnosnim kamerama koje su bile postavljene u moskovskom kafiću.

Tužilac Svetlana Tarasova podnijela je zahtjev da Kokorin odsluži godinu i šest mjeseci zatvora, a Mamaev jedan mjesec manje. U prevodu, te kazne bi trebalo da budu maksimalne koje ruski fudbaleri mogu da dobiju.

Podsjetimo, Fudbalski savez Rusije je 2016. suspendovao upravo njih dvojicu, pošto je u javnost “isplivao” video snimak na kojem se vidjelo kako su potrošili preko 250.000 evra u jednom noćnom klubu u Monte Karlu, nakon što je njihova reprezentacija tada ispala sa Evropskom prvenstva.

Mamaev je trenutno član Krasnodara, dok Kokorin predstavlja Zenit iz Sankt Peterburga.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!