Svijet

Britanci učestvuju na izborima za Evropski parlament

Velika Britanija će morati da učestvuje na izborima za Evropski parlament 23. maja jer nema dovoljno vremena da britanski Parlament prije toga ratifikuje sporazum o “Bregzitu”, izjavio je Dejvid Lidington, zamjenik britanskog premijera Tereze Mej.

“Nažalost, neće biti moguće da se taj proces završi prije datuma predviđenog za održavanje izbora u Evropskom parlamentu, pa će izbori biti održani”, istakao je Lidington, koji je i ministar u kabinetu britanskog premijera.

Loading...

Zamjenik britanskog premijera rekao je novinarima da će London udvostručiti napore kako bi odgađanje “Bregzita” nakon izbora bilo što kraće.

On je dodao da bi London volio da bude u situaciji da evropski poslanici iz Velike Britanije ne moraju da dobijaju mjesta u Evropskom parlamentu.

Mejova se nadala da će izbjeći učešće na izborima. Međutim, za sada nema napretka u razgovorima sa opozicionom Laburističkom partijom o pronalaženju rješenja za dalji proces “Bregzita”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!