Privreda

Višković: “Arcelor mital” da ispoštuje svoje obaveze prema radnicima

SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će Vlada insistirati od kompanija “Arcerol Mital” ispoštuje sve svoje obaveze prema radnicima, ukoliko ih otpusti.

“Vlada Srpske će zajedno sa sindikatom i menadžmentom ‘Mitala’ insistirati da oni, ukoliko dođe do otpuštanja radnika iz Rudnika Ljubija, ispoštuju sve prema tim ljudima što im po zakonu pripada – od otpremnina, uplate svih zaostalih obaveza”, naglasio je Višković. 

Loading...

On je rekao novinarima u Sarajevu da ne zna zbog čega je “Arcelor mital” donio odluku o smanjenju iskopavanja rude sa 1,5 miliona na milion tona, te dodao da je Vlada Republike Srpske namjeravala tužiti ovu kompaniju za transferne cijene. 

“Mi smo sve ovo vrijeme to zadržavali da bi ‘Mitalu’ omogućili normalno poslovanje”, naglasio je Višković, dodavši da će Vlada Republike Srpske razmisliti o pokretnju tužbe, ukoliko se “Arcelor Mital” ne bude korektno ponašao. 

On je izrazio nadu da će radnici rudnika LJubija, ukoliko budu otpušteni, ubrzo naći zaposlenje u drugim kompanijama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!