Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

KROZ ODVODNU CIJEV DO BOLNICE I ŠKOLE Stanivuković sa mještanima koji su spremni na BLOKADU AUTOPUTA

Predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka i narodni poslanik Draško Stanivuković na poziv građana posjetio je selo Hrvaćane, udaljene trideset kilometara od Banjaluke, gdje je tridesetak domaćinstava, zbog autoputa, odvojeno od svijeta i moraju svakodnevno da prolaze kroz odvodnu cijev da bi došli do škole, prodavnice, bolnice, crkve…

– Sve ovo se dešava nadomak najvećeg grada Repubike Srpske, gdje nas uvjeravaju da živimo u 21. vijeku, da smo bolji entitet, da nam cvjetaju ruže i da smo mi Evropa i centar kulture. U Hrvaćanima ljudi moraju kroz odvodnu cijev da prolaze da bi došli do mjesta za ispunjavanje osnovnih životnih potreba. Djeca ne mogu otići na igralište, do školskog dvorišta, jer je prvi nadvožnjak daleko preko tri kilometra, a pri tome na tom dijelu nema ni trotoara, niti pješački prelaz – rekao je Stanivuković.

Objašnjava da je Regulacionim planom iz 2011. godine predviđen je nadvožnjak u Hrvaćanima, međutim nije napravljen.

– Novac iz budžeta, naš novac, utrošen je za izgradnju nadvožnjaka u tom dijelu sela Hrvaćani, ali umjesto nadvožnjaka imamo odvodnu cijev kroz koju mještani moraju svakodnevno da prolaze, uz to koseći šiblje i travu da bi mogli doći i do te cijevi. Kad konačno prođu, idu putevima koji su prekriveni lokvama i kojima je skoro nemoguće proći – istakao je Stanivuković.

On je rekao da su ga mještani Hrvaćana obavijestili da su nadležni upoznati sa problemom, ali da niko, od lokalne, do vlasti Republike Srpske, već godinama ne reaguje.

– Tužno i užasavajuće mi je bilo slušati mještane koji govore da ovaj kraj ne pamti da je iko, pa ni neprijatelji koji su prije više decenija i vijekova harali ovim krajem, postupao sa njima na ovako nehuman način. Oni su, nakon godina muka, spremni i na blokadu autoputa. Kao narodni poslanik prvo ću uputiti pitanje nadležnim institucijama zašto nije izgrađen nadvožnjak i kako misle riješiti problem mještana ovog sela. Nećemo stati dok problem ne bude riješen i omogući im se život dostojan čovjeka, a nadvožnjak je minimalno što se mora napraviti – zaključio je Stanivuković.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button