Hronika

Ginekolog iz Gradiške zbog mita mora da plati 6.000 KM

BANJALUKA – Dragan Janjić, ginekolog u gradiškoj bolnici, osuđen je danas nepravosnažno u banjalučkom Okružnom sudu na novčanu kaznu od 6.000 KM jer je u dva slučaja primao mito od porodilja.

On je osuđen da je uzeo mito od 500 KM od Gordane Janjanin, čiju snahu je porodio, kao i 200 evra mita od Veljka Babića, čiju suprugu je porodio, dok je oslobođen za četiri tačke optužnice.

Loading...

Janjić je privukao veliku pažnju javnosti nakon što je uzeo 50 KM mita od porodice porodilje Jovane Šinik, koja je u oktobru 2016. godine preminula usljed porođajnih komplikacija dok je rađala peto dijete. Građani su tada u Gradišci održali i protestno okupljanje zbog smrti sugrađanke te zatražili smjenu ovog ljekara tvrdeći da je najveći problem to što Jovana nije porođena carskim rezom, iako su ljekari znali da beba ima više od pet kilograma. Ranije je, podsjetimo, Dijana Janjanin tokom svjedočenja kazala da je njena svekrva doktoru Janjiću dala 400 ili 500 maraka kako bi njoj bilo bolje i kako bi se porodila na carski rez i da je izjavu o davanju novca dala nakon smrti Šinikove, jer je njen stric pitao ima li ko da da izjavu u vezi sa doktorom.

Podsjećamo i da su tokom suđenja Janjiću, tri od šest svjedoka izjavili da im je doktor tražio mito, dok je njih troje reklo da su ginekologu sami dali novac koji on nije tražio.

Janjićev advokat Jasminka Jovišević ranije je istakla da je optužnica protiv njega bila zasnovana na hajci bez ijednog dokaza, sem izjava svjedoka.

Tokom svjedočenja i Slaviša Kuvalja izjavio je da je dao 50 maraka Janjiću nakon što mu je on tokom razgovora o zdravstvenom stanju njegove trudne supruge kazao da ne bi bilo loše da ga počasti, a svjedok Jovica Borković potvrdio je da je Janjiću dao 200 KM, naglasivši da mu on nije tražio novac.

“Nakon pregleda trudne supruge, razgovarao sam s Janjićem koji ju je pregledao. Rekao mi je da će sve biti u redu. Planirao sam da ga počastim sa 100 KM, ali kada sam izvukao novac, bile su slijepljene dvije novčanice od po 100 KM pa sam ih stavio kod njega, jer me bilo sramota da vraćam jednu”, kazao je Borković pri svjedočenju.

Tada je rekao i da mu je doktor kazao da ne treba da daje novac, ali je novčanice ipak ostavio na njegovom stolu i izašao iz kancelarije.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!