Društvo

Nema opasnosti od izlivanja Drine

ZVORNIK – Protok Drine na Hidroelektrani “Mali Zvornik” iznosi oko 500 metara kubnih u sekundi i nema opasnosti od izlivanja ove rijeke, potvrdili su danas u Službi civilne zaštite grada Zvornika.

Rukovodilac zvorničke Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da su sve rijeke na području grada u svojim koritima, ali da su u blagom porastu Sapna, Hoča i Zlatica, odakle u slučaju obilnijih padavina prijete bujične vode.

Loading...

“Pratimo stanje na terenu, obavještavamo i pozivamo stanovništvo uz bujične rijeke, koje je do sada bilo plavljeno, da budu na oprezu”, rekao je Jurošević i naglasio da su preduzete dodatne preventivne mjere u slučaju naglih padavina.

Jurošević je istakao da je nivo Drine u normalnim vrijednostima, što je garancija da ova rijeka može da apsorbuje veće bujične dotoke vode, ukoliko ih bude iz Sapne, Hoče i Zlatice.

Prema podacima Hidroelektrane “Mali Zvornik”, dotok Drine trenutno iznosi 480, dok je protok vode 509 metara u sekundi i u toku dana se ne očekuju značajne promjene.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!