Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Nema poplavljenih domaćinstava, problemi sa podzemnim vodama i bujicama

Svi veći vodotokovi na području Banje Luke su pod kontrolom, uključujući i Vrbas, a iz akumulacije hidroelektrane „Bočac“ planski se ispušta voda kako bi jezero moglo da primi povećani priliv vode, usljed obilnih padavina, potvrđeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Kako je saopšteno, gradske službe su u stalnoj koordinaciji sa HE „Bočac“ kako ne bi došlo do značajnijih problema na području Banje Luke. Zahvaljujući preventivnom ispuštanju vode iz akumulacije „Bočac“, rijeka Vrbas apsorbovala je veliki priliv nabujale Vrbanje, bez izlaska iz korita.

Za sada, najveći problemi zabilježeni su na manjim, bujičnim potocima i podzemnim vodama, ali, trenutno, nema izvještaja o nijednom poplavljenom domaćinstvu, osim sporadičnog izlijevanja manjih vodotoka i nekoliko evidentiranih klizišta.

-Po našim podacima, nema poplavljenih domaćinstava i voda nije ušla niti u jednu kuću na području Banje Luke. Po prijavama u Centar za obavještavanje, naše službe su intervenisale na nekoliko lokacija, a mahom se radi o podzemnim vodama i problemima sa oborinskom kanalizacijom. Najveći problemi takve vrste evidentirani su na području Česme i Starčevice  – rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Ove lokacije oko 14.30 časova, obišao je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i, ovom prilikom, kazao da je za sada situacija u okvirima kontrole i ne predstavlja neku veliku opasnost, ma koliko god ružno sami vodotokovi izgledali.

Sugrađanima se i dalje sugeriše da budu u pripravnosti.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button