Hronika

Oduzete cigarete vrijednosti 55.000 KM

GORAŽDE – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje uz asistenciju MUP KS i na magistralnom putu M-17, u mjestu Raštelica, kao i uz asistenciju MUP-a BPK na područiju opštine Goražde oduzeli su veću količinu cigareta.

Ovlaštena službena lica UIO BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo  uz asistenciju službenika MUP KS, PS Hadžići, na magistralnom putu M-17 u mjestu Raštelica, opština Hadžići prilikom provođenja mjera i radnji iz svoje nadležnosti izvršili su  kontrolu TMV marke folksvagen kedi.

Pregledom predmetnog  vozila, u tovarnom djelu, uočeni su kartonski paketi, a u kojima se prema izjavi vozača nalazile cigarete bez akciznih markica UINO BiH.

Na osnovu izdate naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH  izvršen je pretres navedenog vozila i u istom je pronađeno i oduzeto 4.600 paklica cigareta raznih robnih marki, tržišne vrijednosti 23.000,00 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih informacija izvršena je su zapljena od fizičkog lica 6.501 palica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicam UIO BiH, a takođe navedeno lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.500,00 KM.

Protiv lica će biti podnesen Izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 210 a. Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!