Društvo

Nivo rijeke Bosne stagnira

DOBOJ – Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 6.00 časova iznosio je 413 centimetara i opada, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Načelnik Odjeljenja civilne zaštite Miroslav Milošević rekao je Srni da nije zaprimljena prijava o plavljenju domaćinstava, te konstatovao da rast nivoa Bosne stagnira.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Doboja, koji je u stalnom zasjedanju, saopšteno je da do sada nisu prijavljeni vanredni događaji poput ugrožavanja domaćinstava nadolazećom vodom ili klizištem.

Iz Štaba ističu da su na snazi mjere redovne odbrane od poplava, a o svim daljim koracima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da će nadležne službe biti u pripravnosti sve dok nivo vode ne bude ispod 300 centimetara.

U 2.30 časova vodostaj Bosne iznosio je 393 centimetar, u 2.00 časa 384 centimetra, a u 1.00 čas vodostaj Bosne je iznosio 362,9 centimetara.

Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine i iznosio je 721 centimetar.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!