Društvo

Spreča poplavila 10 hektara poljoprivrednog zemljišta

TUZLA – Na području opštine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila i poplavila 10 hektara poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je danas iz tuzlanske Kantonalne uprave Civilne zaštite.

Vodostaj Spreče na mjernom mjestu Karanovac, kod Gračanice, jutros je 282 centimetra i u porastu je, dok se redovne mjere od poplava preduzimaju na 300 centimetara.

Loading...

Vodostaj na hidroakumulaciji Modrac u 7.00 časova iznosio je 198 centimetara i veći je za 21 centimetar nego juče. Tačka preliva na ovoh hidroakumulaciji je 200 metara.

U opštini Banovići proglašeno je stanje prirodne nesreće, javili su federalni mediji.

Pripadnici Civilne zaštite i tehnika su na terenu i rade na uspostavljanju putne komunikacije na regionalnom putu Banovići-Zavidovići, na kojoj je, zbog izlivanja veće količine vode, u prekidu saobraćaj.

Kantonalna uprava Civilne zaštite razmatrala je situaciju na području Tuzlanskog kantona i upoznala članove Kantonalnog štaba sa mjerama zaštite i spasavanja od poplava na ovom području.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!