Banjaluka

Ukinuto vanredno stanje, djeca od sutra u školama

Štab za vanredne situacije grada Banje Luke, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, stavio je van snage odluku o proglašenju vanrednog stanja u šest banjalučkih naselja. Ova odluka je donosena nakon što se tokom dana znatno stabilizovao vodostaj Vrbasa i Vrbanje.

Istom odlukom, Civilnoj zaštiti naložen je pojačan nadzor u naseljima uz korita Vrbanje i Vrbasa s obzirom na to da se u akumulaciju hidroelektrane Bočac još bilježi značajan priliv vode usljed obilnih padavina, ali, kako se procjenjuje, bez značajnijeg podizanja vodostoja ovih rijeka.

Loading...

– Bez obzira na to što je stanje značajno stabilizovano, potrebno je održati nadzor na kritičnim tačkama budući da će tokom dana iz akumulacije „Bočas“ biti ispuštane značajane količine vode – reako je Radojičić.

Prema odluci Štaba, ovom odlukom povučene je i sinoćnja odluka o obustavljanju nastave u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi uobičajanim ritmom.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!