Hronika

Palica kojom je pretučen Kovačević slučajno pronađena

​BANJALUKA – Palica, za koju se vjeruje da je njome 26. avgusta prošle godine, oko 20.40 sati, u banjalučkom naselju Obilićevo pretučen novinar RTV BN Vladimir Kovačević (37), sasvim slučajno je pronađena dan kasnije, oko 14 časova.

To se danas moglo zaključiti iz iskaza svjedoka na suđenju banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32), optuženom da je, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, pokušao ubiti Kovačevića.

Naime, svjedok Dragan Matić, vlasnik firme “Tip Top”, rekao je da ga je 27. avgusta prošle godine neko pozvao da očiste krv u ulici gdje je novinar pretučen, te je on i otišao sa sinom, a koji je ostao u vozilu.

“Bilo je to oko dva sata nakon podneva. Ispred ulaza sam vidio ženu koja čisti. Ona je rekla da je to već očistila. Tu sam potom vidio crnu palicu, pri vrhu iskrivljenu”, ispričao je Matić.

Dodao mu je da je ta žena potom rekla da će zvati Kovačevićevog oca, koji je bio u zgradi, a što je i učinila. Sudeći po svjedočenju Matića, Kovačevićev otac Stanoje potom je sišao i pozvao policiju.

Matić je tog 27. avgusta, zapravo, sreo Snježanu Macanović, koja godinama čisti dva ulaza u zgradu, uključujući i onaj gdje živi Vladimir. Ona je danas takođe svjedočila i ispričala da je čistila krv, a onda je došao čovjek iz firme “Tip Top”, te je upitao gdje se dogodio napad.

“A zatim me je upitao ‘šta je ovo'”, prisjetila se Macanovićeva,  te rekla da prije dolaska Matića nije ni vidjela palicu.

Ubrzo je, dodala je, pozvala Vladimirovog oca, koji je sišao i pozvao policiju.

Svjedočili su danas i Miroljub Jurić, vlasnik kluba “Balkan”, te Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, a u kojem su kao redari radili i Čolić i Dukić. Jurić je potvrdio da je Čolića i Dukića viđao zajedno i mimo posla.

Žarko Kovačević potvrdio je da je Čolić, u noći kada je novinar napadnut, radio u “Balkanu”, ali se nije mogao sjetiti da li je optuženi na posao došao u 22 ili 23 sata.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne” već pisale, ranije je u sudnici Okružnog suda u Banjaluci svjedočio i Vladimir Kovačević, a koji je ispričao strahote koje je doživio tokom napada.

“Nisam bio svjestan šta se dešava. Gledao sam da sačuvam glavu. Shvatio sam da moram da galamim i počeo sam da vičem, nakon čega su oni krenuli da odlaze. Tada sam počeo da paničim, bio sam krvav”, rekao je tada Vladimir Kovačević.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!