Region

Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u Napulju da Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji koja treba da bude garant mira i bezbjednosti za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, kao i zaštite srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i vjerskog nasljeđa.

Mojsilović se danas sastao se sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom DŽejmsom Fogom u sjedištu te komande, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

Loading...

Na radnom sastanku bilo je riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, aktivnostima Vojske Srbije u okviru Partnerstva za mir i saradnji sa Komandom združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji. 

Tokom boravka u Napulju, načelnik Generalaštaba Vojske Srbije posjetio je Informaciono čvorište NATO-a za strategijski pravac jug, a domaćini su mu prezentovali i najvažnije informacije o aktuelnim operacijama u odgovornosti Komande združenih snaga iz Napulja u regionu Balkana, Iraku i na južnom krilu NATO-a, navodi se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!