Društvo

Vodostaji u opadanju za više od pola metra

NOVI GRAD – Vodostaj Sane u Novom Gradu je 486 centimetara, a Une 455 centimetara, te i dalje opadaju, potvrđeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje.

Una je za 57 centimetara niža nego juče, a Sana 58 centimetara.

Loading...

Štab za vanredne sitaucije ukinuo je sinoć vanredne mjere odbrane od poplava, koje su uvedene u u utorak 14. maja.

Načelnik opštine Miroslav Drljača je nakon sjednice rekao da će danas biti biti nastavljena sanacija štete, prije svega, na lokalnim putevima.

Od jutros je prohodan magistralni put Novi Grad-Prijedor, nakon obustave u Donjoj Dragotinji gdje se voda izlila na kolovoz.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volar, jer se u Vitasovcima izlila Sana.

Zbog izlivanja Sane na lokalnom putu Urije-Šuća neprohodan je dio Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Zbog odrona na putu juče je zatvoren i regionalni put Svodna-Brezici.

Od utorka, 14. maja, nema nastave u osnovnim i srednjim školama u Novom Gradu i ne radi dječiji vrtić “Pčelica Maja”.

Drljača je jutros uputio obavještenje osnovnim i srednjim školama, te dječijem vrtiću da preduzmu aktivnosti kako bi sutra počela redovna nastava.

Redovne mjere zaštite od polava su na snazi pri vodostaju rijeke Sane od 320 centimetara.

Kada je riječ o rijeci Uni, redovne mjere zaštite od poplava na snazi su kod vodostaja od 450 centimetara, vanredne na 510, a stanje elementarne nepogode kad vodostaj dostigne nivo 540 centimetara.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!