Sport

Dvodnevni “Balkanski skok prijateljstva”

BEOGRAD – Na sportskom aerodromu “Lisičiji jarak” kod Beograda danas će svečano biti otvorena međunarodna padobranska manifestacija “Balkanski skok prijateljstva 2019”, na kojoj učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.

Dvodnevna manifestacija okupiće više od stotinu padobranaca iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, NJemačke, Švedske, Rusije, Izraela, Australije i Republike Srpske.

Ove godine učesnici iz Republike Srpske su Draško Lajić, Nenad Martinović, Jelena Vučenović i Stefan Paunović iz Aero kluba “Prijedor”, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je jedan od organizatora ove manifestacije.

Otvaranju u 13.00 časova trebalo bi da prisustvuju predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, saradnik za sport u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Branko Kovačević i brojni gosti.

Organizator manifestacije, pukovnik u penziji i instruktor padobranstva Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji ovakve manifestacije.

Prema riječima generalnog sekretara Padobranskog kluba veterani 63. Padobranske brigade “Arhistratig” Miodraga Kastratovića, ova manifestacija je oličenje ljubavi prema skokovima sa visine.

On kaže da je riječ i o ljubavi prema 63. Padobranskoj brigadi njenih bivših pripadnika koji su došli iz zemalja regiona da nastave druženje sa starim prijateljima i u penzionerskim danima izvode skokove i uživaju u padobranskim čarolijama.

On je naglasio da su posebno dobrodošli padobranci iz Republike Srpske, tim prije što se do prije neku godinu dio ove manifestacije održavao i u Banjaluci.

“Balkanski skok prijateljstva 2019” okončaće se zajedničkom večerom, na kojoj će biti uručena priznanja i diplome učesnicima.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, “Beks” kurirske službe, “Zlatiborca”, “Agropapuka”, “Ikar-servisa” i padobranskih klubova “Feniks” i “Delta”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!