Sport

Edin Džeko navija za Milan, ide u Inter

Fudbalski reprezentativac BiH i član Rome Edin Džeko se, prema pisanju italijanskih medija, nalazi na korak od transfera u Inter, iako je poznat kao veliki navijač Milana.

Sanjao je Milan, a sada potpisuje za Inter. U tu rečenicu staje fudbalska sudbina jednog od najboljih bh. fudbalera u istoriji. Godinama je bio meta Milana, sam je isticao da bi volio da zaigra na “San Siru”, a sada bi želja mogla da mu se ispuni, ali bi igrao u dresu ljutog gradskog rivala.

Loading...

Mediji pišu da će Roma i Inter pregovore početi nakon završetka sezone, a “Gazzetta dello Sport” tvrdi kako je to samo formalnost.

“Odmalena sam fasciniran tim klubom. Ne znam zašto, ali meni je Milan uvijek bio pojam nogometnog vrha. San o Milanu nije dosanjan. Još ga sanjam”, pričao je prije desetak godina Džeko, tada fudbaler Volfzburga, s kojim je bio prvak Njemačke.

Kada je s “vukovima” 2009. osvojio titulu prvaka Njemačke dobio je ponudu Milana i sa 23 godine je želio da pojača “rosonere”, ali je transfer stopirao klub. Dvije godine kasnije otišao je u Mančester Siti, gdje se zadržao četiri godine, 2015. je došao u Romu na pozajmicu, a zatim je godinu dana kasnije potpisao ugovor. Ljeto pred nama će donijeti novi transfer Džeke, ako je vjerovati medijima u Italiji, i sjajni napadač bi trebalo da bude veliko pojačanje Interu, koji ne zna za trofej od 2011, kada je bio najbolji u Kupu Italije. “Neroazuri” će za Džeku navodno platiti između 15 i 20 miliona evra.

Džeko bi trebalo da bude zamjena za Ikardija, koji će, prema “Gazzeta dello Sportu”, karijeru da nastavi u Juventusu. Iako Inter nije želio da ga proda ljutom rivalu, na kraju će popustiti, a osim novca tražiće i Paula Dibalu, koji je navodno nesrećan u Torinu. Argentinski napadač je na stolu navodno imao ponude PSŽ-a i Atletiko Madrida, ali je na kraju odlučio da ih odbije i da se pridruži gigantu iz Torina. Vrijednost Ikardija je 90 miliona evra i ima ugovor do juna 2021. godine pa će Juventus morati da odriješi kesu.

Inter će očigledno doživjeti dosta promjena ovog ljeta pa se očekuje da na klupu sjedne Antonio Konte, koji je dosad u karijeri sa dosta uspjeha vodio Juventus i Čelsi.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!