Sport

Milan moli da ih UEFA izbaci iz Lige Evrope

​Čelnici Milana svjesni su da ne mogu da ispune dogovor sa UEFA o sređivanju računa zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa ih mole da ukoliko ne obezbijede učešće u Ligi šampiona izbace iz Lige Evrope.

Vrlo zanimljiv plan smislili su čelnici Rosonera kako da sa grbače skinu prenagomilane dugove prošle uprave, prenosi telegraf.rs.

Loading...

Milan i dalje ima finansijskih problema nastalih 2017. kada su preambiciozni, tada novi vlasncii iz Kine, krenuli da troše silne milione bez pokrića. Prošle godine milanska ekipa je bila izbačena iz Evrope, ali su poslije žalbe bili vraćeni sa obavezom da finansije dovedu u red do ljeta 2021.

Svjesni da to neće moći da ispune smislili su lukav plan.

Naime, čelnici Milana su smislili da se nagode sa nezavisnom komisijom za kontrolu FFFP tako što bi ukoliko ne uspiju da sezonu završe u prve četiri ekipe, odnosno da obezbijede Ligu šampiona, rado odustali od učešća u Ligi Evrope.

To bi učinili samo ako bi UEFA, zapravo njih u stvari kao suspendovala za narednu sezonu i zabranila im učešće u Evropi. Time bi Milan prodisao. Dobio bi dodatnu godinu za peglanje računa, a mogli bi da se skoncentirušu isključivo na domaći šampionat i napad na LŠ.

U slučaju plasmana u LE, Rosoneri nemaju nikakav interes da igraju to takmičenje koje je znatno manje finansijski isplativije od LŠ.

Ukoliko UEFA ne prihvati ovaj prijedlog Milana, italjanskom gigantu prijeti izbacivanje iz Evrope svakako, ma koje god takmičenje da obezbijede, plus 12 miliona evra koje bi morali da plate na račun evropske kuće fudbala kao kaznu na nepoštovanje FFFP-a.

Ulaskom u Ligu šampiona, Milanezi bi ostvarili pozamašne prihode koji bi im pomogli u rješavanju gorućih problema.

Ono što im je neophodno da ugledaju svjetlost na kraju tunela jeste da pobijede u posljednjem kolu SPAL-a, ili da Inter ili Atalanta kiksnu kod kuće protiv Empolija odnosno Sasuola.

Trenutno su na mjestu koje vodi u Ligu šampiona Atalanta i Inter sa 66 bodova, Milan je peti sa bodom manje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!