Društvo

VSTS dao punu podršku Tegeltiji: Ispitati navode o trgovanju krivičnim istragama

Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH dali su punu podršku i povjerenje predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji u njegovom radu, te pozvali Tužilaštvo BiH da što prije provede detaljnu istragu navoda portala “Žurnal” da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama i donese tužilačku odluku.

U prvom dijelu vanredne sjednice VSTS-a BiH u Sarajevu, Tegeltija je pozvao sve članove Savjeta da se izjasne kako oni vide ova dešavanja i pisanja portala, koje doživljava kao pokušaj njegove lične diskreditacije. 

Tegeltija je podsjetio da je optužbe da je učestvovao u radnji koruptivnog karaktera demantovao isti dan po objavljivanju. 

“Ne mislim dalje da to demantujem i da se pravdam”, naveo je Tegeltija. 

On je istakao da je krucijalno to što je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa ovim medijskim navodima i da očekuje da će odgovorni biti sancionisani. 

“Kao čovjeka, sudiju i predsjednika VSTS-a ovo me je pogodilo”, rekao je Tegeltija i dodao da je sve što je radio bilo pošteno. 

Potpredsjednik VSTS-a Ružica Jukić pružila je podršku Tegeltiji, podsjetivši da je i ona često bila na meti pojedinih medija. 

“Ovdje je riječ o rušenju VSTS-a BiH i pokušaju preuzimanju od političkog elementa”, ističe Jukićeva. 

Potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić-Misiriča takođe je podržala Tegeltiju, kao i ostali članovi VSTS-a, koji su pohvalili i njegovu odluku da za danas sazove vanrednu sjednicu, ocijenivši taj čin kao moralan. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!