Hronika

Policijaska akcija u Prnjavoru i Laktašima: Zbog serije krađa 10 ispitanih

PRNJAVOR – U akciji “Polo”, koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaši, zbog serije teških krađa ispitano je deset lica, od čega su sedam maloljetnici.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su, uz dva maloljetnika iz Laktaša, te pet iz  Prnjavora, osumnjičeni i Elmedin A. (18), Darko P. (22) i Danijel M. (22), sva trojica iz Prnjavora.

“Teretimo ih da su iz kuća i vikendica, te pomoćnih objekata na području Laštaša i Prnjavora, uz novac i zlato, krali i televizore, laptop-računare, kofere sa alatom, testere”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”, upućen u istragu.

Oni se sumnjiče da su, pojedinačno i organizovano, od marta do maja ove godine, izveli 22 krivična djela. U pitanju je 15 teških krađa, četiri pokušaja teške krađe, dva prikrivanja i jedno  oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Navedena krivična djela izvršena su na način što su osumnjičeni upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na vrata objekata, ulazili u unutrašnjost, odakle su  otuđivali novac, zlatni nakit i druge predmete pogodne za dalju prepodaju, pričinivši štetu u iznosu od oko 15.000 KM”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Policija nastavlja utvrđivanje eventualne povezanosti ovih lica i sa drugim krivičnim djelima.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!