Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Javni univerziteti u Srpskoj smatraju se reakreditovanim

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da budući studenti nemaju razloga za zabrinutost, jer se oba javna univerziteta u Srpskoj smatraju reakreditovanim, te kao takvi se i u ovom tenutku nalaze u registru akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

“I dalje vodimo intenzivne pregovore i sa Evropskom komisijom u vezi sa tim pitanjem i nadam se pozitivnom ishodu. Tu imamo probleme, prije svega, političke prirode”, rekao je Rajčević novinarima u Banjaluci. 

On je ponovio da je riječ o političkoj opstrukciji političkog Sarajeva i direktora Agencije za akreditaciju visoškolskih ustanova BiH. 

“Nadam se da će Evropska komisija prepoznati napore Republike Srpske i našeg Ministarstva da dođemo do rješenja u ovoj oblasti, prije svega da prizna status reakreditovanih univerziteta u Srpskoj i na međunarodnom planu. U ovom trenutku oni se priznaju kao takvi”, zaključio je Rajčević. 

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH odbila je da, za razliku od Univerziteta u Zenici, u registar BiH upiše, odnosno akredituje univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. 

Agencija je to odbila i pored toga što je Komisija za davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa na osnovu ranijih pozitivnih mišljenja nadležnih komisija preporučila da se sva tri univerziteta akredituju i upišu u registar. 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button