Sport

Borac pao na dopingu pa tužbom zaradio 27 miliona dolara

UFC borac Joel Romero bogatiji je za 27 miliona dolara nakon što je dobio parnicu u tužbi protiv proizvođača suplementa koji je uzrokovao njegov pad na doping testu iz 2016. godine, javlja “MMAmania”.

Romero je prvo postigao dogovor s američkom antidopinškom agencijom pred kojom je zaprijetio da će svoj slučaj dati na arbitražu, nakon čega mu je smanjena prvobitna devetomjesečna suspenzija.

Romerova suspenzija je na kraju trajala šest mjeseci, a onda je borac odlučio da tuži kompaniju koja je proizvođač spornog suplementa, “Gold Star Performance”.

Nezavisna kompanija je testirala suplement i u njemu pronašla ibutamoren, stimulator hormona rasta. Romero se uputio na sud američke savezne države Nju Džersi i tamo ostvario veliku pobjedu.

“Ukupna svota je 27,45 miliona dolara. Dakle, Joel je tri miliona dolara dobio za izgubljene plate, tri miliona dolara za štetu koja je nanesena njegovom ugledu, tri miliona dolara za duševne boli. Sve to je utrostručeno zbog kršenja pravila u američkom zakonu koji štiti konzumente od toga da budu žrtve proizvođača”, pojasnio je “ESPN”.

(Index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!