Sport

Hiljadu karatista okupiralo “Borik” 

Na jednom mjestu okupilo se preko hiljadu karatista iz 10 država. Tri dana takmičenja garantuju vrhunski karate, a pohvale stižu sa svih strana. Ovo je do sada najmasovnije prvenstvo Balkana, na šta su, kažu organizatri, izuzetno ponosni. 

“Radi se u borbama i katama pojedinačno i katama ekipno. Kao što vidite, naša mladost, vrhunske borbe, vrhunske kate i da se ne hvalim, ali je zaista vrhunska organizacija samog prvenstva. Mislim da smo kao Karate savez Republike Srpske i kao organizatori položili ispit” rekao je predsjednik Karate saveza republike Srpske, Miroljub Kremenović. 

Da su oragnizatori položili ispit potvrdio je i generalni sekretar Balkanskog karate savez Slavoljub Piper. 

“Posebno bi iskortistio priliku da naglasim da nije sasvim slučajno što je šampionat ovdje, zato što BiH i sportisti iz oba entiteta prave izuzetne rezultate na međunarodnoj karate sceni”, poručio je Piper.
 
Prvog dana takmičenja najuspješniji su bili karatisti iz Turske, a odmah iza njih i domaći takmičari. U reprezentaciji BiH nadaju se da do kraja prvenstva mogu zadržati vicešampinsko mjesto, ako ne i biti prvi u generalnom plasmanu. Dobrim rezultatima nadaju se i u hrvatskoj karate reprezentaciji. 

“Prvo da kažem da sam jako sretan što sam poslije ne znam koliko godina ponovo, kao trener, u Banjaluci. Tu sam osvajao medalje i jako lijepe uspomene me vežu za ovu dvoranu. Ostalo je sve fantastično. Mislim da je dvorana premala i da će sledeći put trebati veća dvorana koliko ima djece. Navijanje, mislim da je sve izvanredno. Zadovoljni smo. Takmičenja još traju. Juče je bilo dobrih rezultata i nadamo se da će danas i sutra biti dobro”, izjavio je Ante čutura, direktor hrvatske karate reprezentacije. 

Svi ljubitelji karatea još mogu stići u SD Borik, jer Balkansko prvenstvo traje i u nedjelju. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!