Banjaluka

Uskoro počinje gradnja novog vrtića u Lazarevu

Gradnja novog dijela vrtića „Kolibri“ u Lazarevu, vrijedna više od pola miliona KM, trebalo bi da počne uskoro s obzirom na to da je ovih dana uspješno okončan postupak javne nabavke za izbor izvođača ovih radova.

Posao je na tenderu dobila firma „Univerzal BS“, a po okončanju ovog velikog projekta biće obezbijeđeno predškolsko vaspitanje za još 170 djece iz ovog kraja.

Loading...

Kako je istakao načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, plan je da ove godine bude realizovana prva faza radova na dogradnji postojećeg objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ u Ulici Petra Pecije bb, za koju je obezbijeđno 550.000 KM i za koju je ovih dana i izabran izvođač.

-To znači da ćemo u ovoj godini izgraditi objekat, pokriti ga, uraditi vanjsku stolariju i dio vode i struje, a naredne godine objekat novog vrtića bio bi u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. Dogradnjom objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ biće omogućen smještaj za ukupno osam grupa djece, po četiri vrtićke i jasličke – kazao je Bilčar.

Za gradnju budućeg vrtića u Lazarevu po fazama odlučeno je s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu bio bi površine oko 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je  proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu. Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica“, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!