Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Prosinečki i Džeko smatraju da je ekipa spremna za važan meč

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči sutrašnje utakmice s Finskom, poručio je da su se dobro pripremili, ali da ih očekuje teška utakmica koja može biti ključna u ovim kvalifikacijama.

Fudbalski reprezentativci BiH nalaze se u finskom gradu Tampere, a selektor Prosinečki kaže da ekipu nije previše omelo što su propustili jedan trening.

“To što smo jedan trening otkazali ne mijenja puno stvari. Uspjeli smo odraditi ono što smo planirali. Znali smo još nakon utakmice s Grčkom da na Pjanića nećemo moći računati protiv Finske i već tada smo počeli razmišljati ko bi ga mogao zamijeniti. Dobro smo se pripremili. Očekuje nas teška utakmica i može biti ključna u ovim kvalifikacijama. Zato bi nam pobjeda mnogo značila. Očekujemo dobar meč i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara da prokomentariše grupu, selektor je kazao da svi znaju da je ovo teška grupa s Italijom koja je propustila Svjetsko prvenstvo i koja je favorit.

“Između Grčke, Finske i nas se traži drugi putnik na Euro. U nogometu se mnogo stvari dešava mimo očekivanja pa ćemo tek vidjeti šta će se dešavati. Nama je najvažnija sutrašnja utakmica i fokus priprema je na njoj. Bio sam veliki optimista i prije početka kvalifikacija jer BiH ima dobru reprezentaciju koja može otići na veliko takmičenje. Sada ćemo vidjeti s kojeg mjesta”, poručio je Prosinečki.

Naglasio je da se pripremaju da naprave što bolji rezultat.

“Znamo da je Finska dobra ekipa. Znamo uglavnom sve o njima. Gledali smo njihove posljednje utakmice. U Ligi nacija su bili odlični. Odigrali jako dobru utakmicu protiv italije. Znamo da su dobri, ali vjerujemo da ćemo sutra biti na nivou i ostvariti željeni rezultat. Naravno da to neće biti lako. Uopće ne potcjenjujemo Finsku jer to je odlična reprezentacija”, rekao je Prosinečki.

Edin Džeko smatra da su pred bh. timom važne utakmice.

“Nije ovo najbolji termin za igrati jer je kraj sezone. Međutim, kako je nama, tako je i protivniku. Mi smo se dobro pripremili jer nam predstoje dvije veoma bitne utakmice, naročito sutrašnja. Znamo šta nam pobjeda može donijeti i zato još uvijek ne razmišljamo o odmoru”, rekao je Džeko.

O selekciji Finske kaže da se radi o zemlji u kojoj se više cijeni hokej nego fudbal, ali to se u nekoliko posljednjih godina promijenilo.

“Pratili smo utakmice Finske u Ligi nacija. To je tvrda ekipa koja ne prima puno golova i neće biti lako. Važno je da mi budemo kompaktni i da dobro stojimo na terenu. U fudbalu se može kroz jednu šansu riješiti utakmica. Nadam se da će sutra rezultat ići u našu korist”, istakao je Džeko.

Meč Finska – Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 18 sati po centralnoevropskom vremenu na stadionu “Tampere” u Tampereu.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button