Banjaluka

Još jedno dječije igralište za Lauš

Najmlađi stanovnici Lauša uskoro bi trebalo da dobiju još jedno igralište, ovaj put u blizini crkve.

Igralište će, kao i nedavno otvoreno u ovom naselju u Ulici Koste Krsmanovića, biti sagrađeno u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP) pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ .

Loading...

-Poslije izbora izvođača građevinskih radova na novom igralištu u MZ Lauš dva, očekujemo da bi realizacija ovog posla na terenu mogla početi uskoro – kazali su u nadležnom Odjeljenju za opštu upravu, koje koordinira ovaj projekat sa UNDP-om.

Uz nova igrališta, u ovom velikom gradskom naselju realizuje se više značajnih infrastrukturnih projekata. U toku je veliki posao izgradnje kružnog toka kod „Sirana“, tu je i izgradnja novog objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Takođe, u planu su nova velika saobraćajnica koja bi povezivala Lauš i Paprikovac i rasteretila gužve u Karađorđevoj i Ulici Jovana Raškovića, te nova sportska dvorana pored škole „Sveti Sava“.

Inače, projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a sprovodi ga UNDP u BiH, koji sa 70 odsto sredstava učestvuju u projektima, dok Grad učestvuje sa 30 odsto.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!