Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Ne prihvatam razmještanje vojske na granici sa Srbijom i Crnom Gorom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na današnjoj hitnoj sjednici Predsjedništva, koja je bila posvećena migrantskoj krizi, nije donesena “bilo kakva odluka”.

Dodik je novinarima nakon sjednice rekao da je odbio zahtjev da se na granici prema Srbiji i Crnoj Gori rasporede Oružane snage BiH, jer to nije nadležnost vojske. 

“Ja ne mogu da prihvatim da se vojska raspoređuje prema granici ka Srbiji i Crnoj Gori”, naglasio je Dodik i dodao da nije podržao ni odluku za raspoređivanje Fronteksa (Agencije za zaštitu granica EU), ocijenivši da bi to značilo samo još “tvrđu” granicu prema Hrvatskoj. 

Prema njegovim riječima, radilo bi se o jednoj mazohističkoj odluci koja bi samo povećala probleme krize. “Preglasan sam u pogledu Fronteksa i procedura govori da će se to vratiti na redovne sjednice”, pojasnio je Dodik. 

On je dodao da je odbio i zaključak o raspoređivanju centara za smještaj migranata po cijeloj BiH, koji je predložio bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović. 

“Na prostoru Republike Srpske neće se praviti migrantski centri jer Republika Srpska ne treba da bude kolateralna priča u tom pogledu”, naglasio je predsjedavajući Predsjedništva, zaključivši da je problem s migrantima “serviran” nižim nivoima vlasti.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button