Politika

Prijedorski odbornici traže smjenu načelnika tri odjeljenja

PRIJEDOR – Skupština grada Prijedora zatražila je danas smjenu načelnika tri odjeljenja gradske uprave i donijela zaključak kojim se od gradonačelnika traži da ih do naredne sjednice razriješi i da predloži vršioce dužnosti.

Riječ je o načelnicima odjeljenja za finansije Biljani Malbašić, za prostorno uređenje Mirjani Komljenović i za boračko-invalidsku zaštitu Miši Rodiću, a inicijativa je podnesena zbog toga što, kako je u zaključku navedeno, nemaju podršku skupštinske većine.

Za zaključak je glasalo 19 odbornika, devet je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković više puta u toku današnje sjednice zatražio je od Skupštine da ne pokušava preuzeti nadležnosti gradonačelnika.

“Ova tri načelnika izuzetno korektno rade svoj posao. O ovoj inicijativi ću razmisliti”, rekao je Đaković.

Odbornici nisu usvojili izvještaj o izvršenju budžeta grada Prijedora za 2018. godinu, a odluku o raspodjeli neutrošenih namjenskih sredstava utvrđenih po godišnjem obračunu za 2018. godinu vratili su na doradu.

Skupština je jednoglasno usvojila informaciju o realizaciji godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica za 2018. godinu, a prijedlog ovog plana za 2019. godinu vratili na doradu. Usvojen je i zaključak da se u tom dorađenom planu odbornicima na uvid daju ugovori potpisani za prvi kvartal ove godine u ovoj oblasti sa fiskalnim računima za realizovani dio poslova.

Sastanak šefova odborničkih klubova zakazan je za ponedjeljak, 17. juna, kada bi trebalo da bude donesena odluka o terminu nastavka ove sjednice.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!