Privreda

“Folksvagen” planira da poveća proizvodnju električnih automobila

Njemački proizvođač automobila “Folksvagen” saopštio je danas da planira povećanje proizvodnje električnih automobila u narednih deset godina na 22 miliona i smanjenje ugljenične emisije svojih vozila za 30 odsto.

Kompanija je prethodno imala plan da proizvede 15 miliona vozila. Prošle godine napravila je manje od 50.000 automobila koji koriste baterije. 

Kompanija se preusmjerila na električna vozila da bi ispunila nove odredbe o emisijama ugljen dioksida u Evropi. Takođe, Kina vrši pritisak da se proizvode automobili sa što manjim emisijama. 

“Folksvagen” je objavio da je operativni profit matične marke pao na 3,2 milijarde evra sa 3,3 milijarde prošle godine. 

U saopštenju se navodi da je operativni rezultat za čitavu grupaciju, u čijem sastavu posluje 12 automobilskih marki, povećan za 2,7 odsto, na 235,8 milijardi evra. 

Direktor Herbert Dajs rekao je na godišnjoj konferenciji za novinare da je kompanija ispunila godišnji cilj u pogledu profita i ostvarila maržu od 7,3 odsto. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!